Junta Municipal de Districte del Marítim 11/03/2024

El Consell se celebrarà en la Sala d’actes del Centre de Joventut d’Algirós, situat al carrer Campoamor núm. 91, a les 19.00 hores.

Resumen

  1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior: La discussió es va centrar en l’ús del valencià i l’espanyol en les sessions, amb un debat sobre la representativitat i el dret a usar la llengua valenciana. L’acta va ser aprovada amb els vots a favor dels grups Popular i Vox i l’abstenció de Compromís i el Grup Socialista.
  2. Informe dels Grups de Treball. Aprovació pressupost activitats 2024: Es van presentar 17 activitats proposades pel Grup de Cultura i altres relacionades amb urbanisme i parcs i jardins. L’aprovació del pressupost va generar un debat sobre la participació ciutadana i l’adequació del pressupost a les necessitats reals del districte.
  3. Nomenament de representant en el Consell de Turisme de València: Es van discutir les candidatures per a representant en el Consell de Turisme, i després d’un debat, *Aroa Fava de l’AV Verge del Carmen de *Beteró va ser elegida amb els vots de l’equip de govern.
  4. Construcció d’una biblioteca i centre sociocultural en la Malva-Rosa: Presentada pel Grup Municipal Socialista, esta moció es va centrar en la necessitat de construir una biblioteca i un centre sociocultural en el barri. Una proposta alternativa va ser aprovada, enfocada a continuar els tràmits per a la redacció del projecte i definir els seus usos.
  5. Procés participatiu sobre el centre cívic en la Plaça Goerlich i la seua obertura: La moció del Grup Municipal Socialista va demanar la finalització i publicació dels resultats del procés participatiu per al centre cívic de la Plaça Goerlich, i la seua immediata obertura. Es va aprovar una proposta alternativa per a continuar treballant amb les entitats ciutadanes i avançar en els tràmits necessaris per a l’obertura del centre.